Kindermoord in India

"KINDERMOORD"

In India hebben de kinderen het niet zo goed als wij in Nederland. Vooral de meisjes in India hebben het erg zwaar. In India moeten de ouders van de meisjes nog vaak een bruidsschat betalen, anders kunnen ze niet trouwen. Om de twee uur wordt er ergens in India een vrouw vermoord vanwege een ruzie om de bruidschat. De heel arme gezinnen hebben het erg moeilijk en willen daarom geen dochters. Immers hoef je geen bruidsschat te betalen als je een zoon hebt, want dan krijg je juist een bruidsschat als de zoon trouwt!

De mensen die wel een dochter krijgen weten dan ook vaak geen raad met hen en vermoorden deze meisjes al vlak na of voor  hun geboorte.Dit heeft  tot gevolg dat er per 1000 jongens in India maar 927 meisjes zijn. Dit heeft de Nederlandse regering in een rapport over India in 2005 vastgesteld. Het vermoorden van meisjes gaat al eeuwenlang zo, maar er wordt niks aan gedaan. Niet door de politie, niet door de overheid, door niemand.

Wij in Nederland hebben besloten om hier wel iets aan te gaan doen. Wij willen geld inzamelen en een opvangtehuis voor deze baby’s laten bouwen. Mensen die hun dochter niet kunnen verzorgen mogen hun dochter naar het opvangtehuis brengen. In dit opvangtehuis worden deze meisjes verzorgd en kunnen ze naar school.

Wil jij helpen om deze ongewenste meisjes baby’s een kans op een leven en een toekomst te geven? Op de Shri Lakmsischool hebben wij een collectebus neergezet, waar je geld in kan doen. Het hoeft niet je hele spaargeld te zijn, alle beetjes helpen. Doordat iedereen meedenkt en helpt worden deze onschuldige meisjes baby’s gered.

Hartelijk dank voor jullie hulp; vooral namens die meisjes in India die nu wel een goede start kunnen maken in het leven. Zij zullen die hulp nooit gaan vergeten.

Over enkele weken zullen we op school bekend maken hoeveel geld wij gezamenlijk hebben opgehaald. Alvast heel veel dank voor jullie bijdrage !

Namens:
Shri Lakmsischool

Mw. S. Kanhai

Translate »